به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه الاع رسانی مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی امروز ( چهارشنبه 21 اسفند) با خیر مقدم به مهمانان حاضر در نخستین اجلاس روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه که دعوت پارلمان ایران را پذیرفتند، گفت: برای همه ما یکی از حوادث تلخ حادثهای است که در سوریه شاهد آن هستیم، در این شرایط یک کشور مقاوم در خاورمیانه در طی دسیسهها و مشکلاتی که به وجود آوردند مردمش این قدر سختی و آوارگی بکشند و بسیاری از آنها کشته شوند و تروریست ها در آنجا کارهای فجیع انجام دهند برای تاریخ بشریت یک نقطه تاریک است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، افزود: تاریکتر این است که سازمانها و مجامع بین المللی این امور را میبینند و کاری هم نمیکنند، مقداری ژست سیاسی می گیرند و گاهی حرف میزنند، اما این حادثه جلوی روی بشریت در حال رخ دادن است که حالا میبینیم این فجایع از مرز سوریه عبور کرد و در عراق و لبنان این اقدامات تروریستی انجام شد و گاهی این طور تعبیر میشود که سوریه را تبدیل به یک کارگاه تروریستها برای انتقال این ها به دیگر کشورها کردند.
وی افزود : این حادثه حادثه بسیار تلخی است و برای کشورهای بزرگ یک ننگی است که غربیها نگاه میکنند و گاهی هم در پشت صحنه به تروریست ها کمک میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که واقعا چه عواملی باعث شد چنین حوادث تلخی ایجاد شود، افزود: بعد از این حوادث انقلابهای منطقهای همان اوایل کار که انقلاب تونس رخ داده بود و هنوز انقلاب مصر رخ نداده بود و شرایط بینابینی وجود داشت در سفری که به یکی از کشورهای منطقه داشتم یکی از رهبرانش حرف عجیبی به من زد که گام بعدی بعد از تونس سوریه است، در حالیکه آن موقع اصلا بحثی در مورد سوریه نبود اما من قبول نکردم و گفتم سوریه در حال حاضر مسئلهای ندارد اما گفت تا دو ماه دیگر میبینید.
لاریجانی افزود: پس از آنکه از آن سفر به ایران برگشتم به این موضوع خیلی فکر کردم و برای من این مسئله پیش آمد که حادثه سوریه پشت صحنه ای دارد و عده ای تلاش می کنند پشت صحنه را به هم بریزند. همان طور که این حادثه رخ داد ومسئله سازی در سوریه ایجاد شد انقلاب مصر هم به نتیجه ای رسیده و در لیبی هم تحرکاتی به وجود آمده بود.
استقبال از تعمیق دموکراسی در هر کشوری از جمله سوریه
رئیس مجلس افزود: ادعایی که مطرح میکردند این بود که دموکراسی در سوریه باید محقق شود و ما باید برای آن شرایطی را ایجاد کنیم و برخی کشورهای منطقه هم به ایران آمدند و با ما صحبت کردند و ما به آنها این نکته را گفتیم که ما از تعمیق دموکراسی در هر کشوری از جمله سوریه استقبال میکنیم و خیلی از کشورهای دیگر هم هستند که باید دموکراسی در کشور آنها تعمیق پیدا کند.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: قبول نداریم که با سرنیزه و آرپیجی بتوانند در سوریه، بحرین و مصر دموکراسی ایجاد کنند و ما با این کار مخالفیم.
وی افزود: دموکراسی خاص مردم است و با سرنیزه نمیتوان دموکراسی ایجاد کرد و این مخالف روح دموکراسی است و این مبنا را به همه دوستانمان که در منطقه درباره این موضوع صحبت میکردند اعلام کردیم که ما با مذاکره سیاسی برای تعمیق دموکراسی در سوریه، بحرین و همه کشورهایی که مشکلاتی دارند موافق هستیم اما با ورود سلاح یا اشغال نظامی به بهانه دموکراسی مخالف هستیم، اما آنها این حرف را گوش نکردند.
رئیس مجلس افزود: وقتی که با وزیر خارجه یکی از کشورهای منطقه صحبت میکردیم میگفتند خیلی نگران نباشید ظرف دو هفته دیگر وضع سوریه کاملا تغییر میکند اما ما به آنها گفتیم به نظر نمیرسد و شما صحنه را درست نمیشناسید یا اینکه یک رویاهایی دارید که فکر میکنید به سادگی قابل وصول است ولی این مشکلات برای منطقه ایجاد می کند و تصور نکنید تغییرات ساده است.
لاریجانی افزود: در سفری که به ژنو داشتم برخی کشورهای اروپایی این موضوع را مطرح میکردند که رئیس جمهور سوریه باید برود ما به آنها گفتیم ما اصولا مخالف این هستیم که کسی از آن طرف آب دستور دهد رئیس کشوری برود یا بیاید و شما چنین حقی ندارید و باید مردم آن منطقه تصمیم بگیرند.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: در مسیر مذاکرات احساس کردیم چیز دیگری را دنبال میکنند. البته ما براساس منطق خود با کشورهای مختلف رایزنی میکردیم و با مسئولان عراق، لبنان، روسیه، چین و الجزایر مذاکراتی داشتیم و نظرات ما با آنها نزدیک بود و البته برخی کشورها هم بودند که بر سر بخشهایی با ما اختلاف نظر داشتند اما ما مستمرا با آنها رایزنی میکردیم.
دیکتاتوریها در منطقه مورد حمایت آمریکاست
وی افزود: بیش از دو سال است که از حرفهایی که میزدند مبنی بر اینکه ما برای دموکراسی در سوریه تلاش میکنیم گذشته است و فکر میکنم فضاحت این حرف مشخص شد.
وی با طرح این سوال که بن علی و حسنی مبارک را چه کسی حمایت میکرد افزود: وقتی در مصر انقلاب شد آمریکایی ها تلاش میکردند حسنی مبارک را نگه دارند.
لاریجانی افزود: امروز دیکتاتوریها در منطقه مورد حمایت آمریکاست که این برای وجهه خودشان هم افتضاح است حال با چنین وجههای نگران دموکراسی در سوریه هستند و یا برخی از کشورهای منطقه که حتی مقدمات دموکراسی و مجلس به آن معنا ندارد حالا نگران دموکراسی در سوریه هستند، نمیشود این را باور کرد این یک حقه بازی سیاسی است.
نقشه خاورمیانه با دموکراسی تغییر میکند نه با تروریسم
وی افزود: فرض کنید شما نگران دموکراسی در سوریه هستید، چرا با رفتار تروریستی میخواهید ماجرا را حل کنید؟ مگر تروریستها میتوانند در یک کشور دموکراسی ایجاد کنند؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر جا تروریست ورود میکند دموکراسی باید از در دیگر خارج شود، گفت: کدام کشور با تروریست و حرکتهای تروریستی توانسته دموکراسی ایجاد کند؟ فکر میکنم منطقه ما دچار یک مسئله مهمتری شده است و اینکه تروریستها از همه کشورهای دنیا به سوریه بیایند و زن و بچه مردم را در آنجا بکشند و گردن یک عده را بزنند و یا سینه افراد را میشکافند و قلب آنها را میخورند، این وحشیگری ها به ندرت در تاریخ رخ داده است اما سوال این است که مورد حمایت چه کسانی هستند؟ این ها سلاح و پولشان را از کجا میآورند؟
لاریجانی افزود: رهبر یکی از کشورهایی که به تروریستها کمک کرده به ما گفت ما جز راه حل نظامی راه حل دیگری را قبول نداریم به او گفته شده بود، چرا به تروریست ها کمک میکنید، این ها وقتی سلاح پیدا کردند بعد به جان خود شما میافتند پاسخ این بود که اگر زنده بمانند، پس اینجا تله گذاشتند که تروریست ها را جمع کنند و به جان مردم بیندازند و از هر دو طرف تضعیفشان کنند اما در این عمل ناموفق بودند و خیلی زودتر فکر میکردند سوریه را تغییر دهند و به میل خودشان نقشه جدیدی در خاورمیانه اجرا کنند اما این نقشه نه عملی می شود و نه به وسیله تروریست ها این کار را میتوان انجام داد.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: نقشه خاورمیانه با دموکراسی تغییر میکند اما با تروریست تغییر نمیکند و جز اینکه آشفتگی را در منطقه افزایش میدهد ثمری ندارد کما اینکه در لبنان آثار عملیات تروریست را میبینیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته آنها در این عمل ناموفق بودند و فکر میکردند خیلی زودتر میتوانند سوریه را به میل خود تغییر دهند؛ نقشه خاورمیانه با دموکراسی تغییر میکند اما با تروریسم نه، فقط آشفتگی رواج پیدا میکند. آمریکا یا معتقد است مدیریت صحنه در دستش است و یا نیست. اگر جهان را اداره میکنید پس مدیریت جهان در دست شماست. چرا مساله سوریه را حل نمیکنید؟ تصورم این است که اولا آنها عاجز هستند و قدرت زیادی در منطقه ندارند. این عجز را در عراق هم دیدیم. در افغانستان و جنگهای دیگر هم شاهد آن بودیم.
قدرت آمریکا در خاورمیانه کاهش پیدا کرده است
لاریجانی گفت: در این 10 سال آمریکا در جنگ ناموفق بوده البته گاهی از ابزارهای دیگری مانند ابزار اقتصادی علیه ایران که ناکارآمد بود استفاده کرده چرا که می دانست نمیتواند در حمله نظامی علیه ایران موفق شود، تردیدی نیست که قدرت آمریکا در خاورمیانه کاهش پیدا کرده است.
نماینده مردم قم در مجلس نهم، با بیان اینکه آمریکا نمیخواهد مساله سوریه را حل کند و افزود: اراده این کار در آمریکا وجود ندارد. آنها میخواهند سوریه را دچار جنگ دراز مدت کنند و آشفتگی آن در منطقه استفاده کنند. آنها دلسوز مردم سوریه نیستند بلکه تئوری آنها طولانی شدن جنگ در سوریه است. گواه آن نیز ژنو 2 است که آمریکا مذاکرات را قبول نکرد.
وی تاکید کرد: سناریوی آمریکا مشخص است اما خوشبختانه خیلی از کشورها که فکر میکردند باید با جنگ پیش بروند حداقل الان میگویند که مشکل باید سیاسی حل شود هرچند آنها هم مخفیانه کمکهایی میکنند. کشورهایی که دردمندانه نگاه میکنند باید از نقش سیاسیشان برای حل مشکل سوریه استفاده کنند یعنی رایزنی مستمر داشته باشند و کمک اقتصادی برسانند.
رئیس مجلس شورای اسلامی وجود مشکل اقتصادی در سوریه را ناشی از تحریمها و سلطه تروریست در برخی بخشهای سوریه دانست و افزود: مشکل تروریسم در سوریه فقط برای سوریه نخواهد بود. حتی برای اروپا هم مشکلساز میشود اما مساله این است که استراتژی غربیها این است که از تروریسم استفاده تاکتیکی کنند و نتیجهاش هم این شده که تروریسم از 10 سال گذشته رشد زیادی کرده است.
لاریجانی گفت: ما در مواردی تلاش کردیم پیشنهاداتی به مسئولان سوریه بدهیم که آنها هم استقبال کردند. آنها با اصلاح قانون اساسی و انتخابات با نظارت مشکلی ندارند اما غربیها اخیرا میگویند فقط انتخابات نیست اگر فقط انتخابات نیست پس مشکل چیست؟ قطعا اگر انتخابات سرنوشت سوریه را رقم نزند از آن ور آب هم نمیتوانند سرنوشت سوریه را رقم بزنند. اگر کسی انتخابات را قبول ندارد خودش باید هزینهاش را بدهد مثل اتفاقاتی که در کریمه افتاد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع انتخابات در سوریه بسیار مهم و تاثیرگذار است اما تلاش غربیها این است که آشفتگی در سوریه ادامه پیدا کند و انتخابات صورت نگیرد، آنهایی که به دنبال ماجراجویی نظامی در سوریه هستند این کار را انجام میدهند ولی انتخابات پاسخ بسیار روشنی به این افراد است، اگر امروز سوریه حمایت نشود فردا مشکل به کشورهای دیگر هم میرسد، مبارزه با این فتنه نیازمند همت جمعی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با سرنیزه نمیتوان دموکراسی ایجاد کرد، گفت: قبول نداریم که با سرنیزه و آرپیجی بتوان در سوریه، بحرین و مصر دموکراسی ایجاد کرد.
کد خبر 2255105
نظر شما